Force NTSC output mod?

Start a log and update it occasionally with your projects progress
Post Reply
answerawake
PSIO Donator
PSIO Donator
Posts: 19
Joined: November 24th, 2012, 6:40 pm

Force NTSC output mod?

Post by answerawake » September 9th, 2016, 9:08 am

I am not if this is the right section to ask but is it possible to modify the PSX hardware to force it to output NTSC at all times?

I have a HD Monitor...but my Composite to HDMI adapter only accepts NTSC :roll:

User avatar
sicklebrick
C Programming Expert
C Programming Expert
Posts: 166
Joined: July 17th, 2013, 9:32 pm
I am a: Chocolate-fueled pug fetish robot.
Location: Scotland

Re: Force NTSC output mod?

Post by sicklebrick » September 16th, 2016, 9:30 am

Yeah, there are modchips that handle that automagically. (Well it's more like a tiny board with a crystal on it for timing).
I have the opposite which splits out a PAL60 signal when it detects NTSC - pretty useful. Failing that I guess the opposite of the NPAL convertors might be useful with them being transferable and all?

Edit:
Just noticed today that an XPlorer FX flashed with the V4 rom will let you toggle PAL/NTSC during gameplay.

Chaichana
What is PSXDEV?
What is PSXDEV?
Posts: 1
Joined: November 28th, 2018, 3:05 pm

Re: Force NTSC output mod?

Post by Chaichana » November 28th, 2018, 3:06 pm

I have tried this method to use it. Can be used really.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests