How to change XA audio and reinsert it back into image?

Audio and Music (Sound Processing Unit) based area of development, including VAB, XA, etc
Post Reply
zulhy
What is PSXDEV?
What is PSXDEV?
Posts: 3
Joined: March 24th, 2014, 6:46 am

How to change XA audio and reinsert it back into image?

Post by zulhy » April 9th, 2014, 2:18 pm

Hello, a time I have been translating the Spanish MML,
now I want to exchange audio, but can not find an effective method to reinsert in iso (bin / cue)

How to change XA audio and reinsert it back into image?

thanks!

User avatar
Shadow
Admin / PSXDEV
Admin / PSXDEV
Posts: 2332
Joined: December 31st, 2012, 5:37 pm
PlayStation Model: H2000/5502

Re: How to change XA audio and reinsert it back into image?

Post by Shadow » April 9th, 2014, 6:45 pm

The best way is to manually create the disc image from scratch again by making a CTI sheet with all the folders and files laid out exactly like the original. I take that you have made your XA files correctly, so the main part is sitting down to write up the entire CTI sheet code. If the game doesn't have many files (like Crash Team Racing), then it is very quick. Games however that have large amounts of files spread throughout folders take much more time. Once done, just add the license and you're good to go.
Development Console: SCPH-5502 with 8MB RAM, MM3 Modchip, PAL 60 Colour Modification (for NTSC), PSIO Switch Board, DB-9 breakout headers for both RGB and Serial output and an Xplorer with CAETLA 0.34.

PlayStation Development PC: Windows 98 SE, Pentium 3 at 400MHz, 128MB SDRAM, DTL-H2000, DTL-H2010, DTL-H201A, DTL-S2020 (with 4GB SCSI-2 HDD), 21" Sony G420, CD-R burner, 3.25" and 5.25" Floppy Diskette Drives, ZIP 100 Diskette Drive and an IBM Model M keyboard.

zulhy
What is PSXDEV?
What is PSXDEV?
Posts: 3
Joined: March 24th, 2014, 6:46 am

Re: How to change XA audio and reinsert it back into image?

Post by zulhy » April 10th, 2014, 2:50 am

how I can create the iso again? psx-cdgen?
but before that I have to create the CTI and do not know how, you can help me?
the game is Megaman Legends [USA]

regards!

User avatar
Shadow
Admin / PSXDEV
Admin / PSXDEV
Posts: 2332
Joined: December 31st, 2012, 5:37 pm
PlayStation Model: H2000/5502

Re: How to change XA audio and reinsert it back into image?

Post by Shadow » April 10th, 2014, 12:27 pm

Development Console: SCPH-5502 with 8MB RAM, MM3 Modchip, PAL 60 Colour Modification (for NTSC), PSIO Switch Board, DB-9 breakout headers for both RGB and Serial output and an Xplorer with CAETLA 0.34.

PlayStation Development PC: Windows 98 SE, Pentium 3 at 400MHz, 128MB SDRAM, DTL-H2000, DTL-H2010, DTL-H201A, DTL-S2020 (with 4GB SCSI-2 HDD), 21" Sony G420, CD-R burner, 3.25" and 5.25" Floppy Diskette Drives, ZIP 100 Diskette Drive and an IBM Model M keyboard.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest