PSX emulators and printf

Anything other than PlayStation content may be posted here
Post Reply
User avatar
Jaberwocky
Active PSXDEV User
Active PSXDEV User
Posts: 35
Joined: October 31st, 2019, 5:53 am

PSX emulators and printf

Post by Jaberwocky » April 28th, 2020, 6:48 pm

Hey everyone :3

not sure if this is the right part of the forum. However...

I wonder which PSX emulator do show the things I print ouf with "printf". I need this for development and therefore used the No$PSX emulator where this feature worked totaly fine. However, the No$PSX emulator has problems with my XBox360 controller and because I'm currently learning about the DualShock support, I have big issues with getting anything running. Especially when it comes to vibration (is my code not working or does the emulator as a problem? {A test on real hardware showed my code is faulty as well})

So I tried different emulators like the XEBRA which also has a debug window - but nothing is ever printed there.
I also tried mednafen - I set the debug level to 4 and got some output - but never mine.

Does anyone has an idea about how to get the printfs work under XEBRA or mednafen? Or can recommend another emulator?

User avatar
Squaresoft74
Extreme PSXDEV User
Extreme PSXDEV User
Posts: 172
Joined: January 7th, 2016, 2:55 am
PlayStation Model: SCPH-7502
Location: France
Contact:

Re: PSX emulators and printf

Post by Squaresoft74 » April 29th, 2020, 7:59 am

You can give Duckstation a try, it has TTY output.

jype
Interested PSXDEV User
Interested PSXDEV User
Posts: 6
Joined: May 19th, 2019, 6:36 am

Re: PSX emulators and printf

Post by jype » April 30th, 2020, 6:07 am

pcsxr writes printf output to stdout with the HLE BIOS.

User avatar
Jaberwocky
Active PSXDEV User
Active PSXDEV User
Posts: 35
Joined: October 31st, 2019, 5:53 am

Re: PSX emulators and printf

Post by Jaberwocky » May 1st, 2020, 7:15 am

Yeah I learned now that the BIOS plays a role in supporting the printf.

I actually tried the Duckstation with the wrong BIOS and was like "TTY Output" is not working... Well with the right BIOS (ps-30e) it worked finally x3

I will try pcsxr as well! Thank you both :3

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests