Siocons speed?

Need help for the Yaroze SDK? Ask a question or look for an answer here. For programming questions or anything else, please see the PlayStation 1 section since the Yaroze has the exact same hardware as a normal PlayStation
Post Reply
User avatar
gwald
1997 Yaroze Enthusiast
1997 Yaroze Enthusiast
Posts: 256
Joined: September 18th, 2013, 8:44 am
I am a: programmer/DBA
PlayStation Model: Net Yaroze
Location: Australia
Contact:

Siocons speed?

Post by gwald » January 8th, 2016, 1:49 am

So I got the yaroze SDK up and running on VirtualBox(linux host) using winME (win98 didn't detect the com1 port).
I ran the c:/dev/psx/quick/tuto0 example (just writes HELLOW WORLD! to the screen) its 22k @ 115200bps and it does it in 3minutes :shock:

I don't remember taking that long, is that normal?
(22,000,000 (bits )÷ 115,200 (bps) ) ÷ 60(sec per min) = 3mins I guess that's right :dance


Also, anyone know why there's the escape characters? ie Type <-[7m F1 [ <-[7m 36; 1;

Color codes fix for windows ME


Image
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
gwald
1997 Yaroze Enthusiast
1997 Yaroze Enthusiast
Posts: 256
Joined: September 18th, 2013, 8:44 am
I am a: programmer/DBA
PlayStation Model: Net Yaroze
Location: Australia
Contact:

Re: Siocons speed?

Post by gwald » January 8th, 2016, 2:38 am

Strange the ansi.com escape chars seems to made it work a lot fast :clap
Image

:naughty Nope, it was previously loaded, a new load had the same time :roll:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
gwald
1997 Yaroze Enthusiast
1997 Yaroze Enthusiast
Posts: 256
Joined: September 18th, 2013, 8:44 am
I am a: programmer/DBA
PlayStation Model: Net Yaroze
Location: Australia
Contact:

Re: Siocons speed?

Post by gwald » January 8th, 2016, 11:28 am

What a headf :evil:

Siocons runs on winXP so I thought I would send the builds from winME to winXP and that batch0 example runs a lot fast :clap

I thought maybe linux/VBox was slowing it down but it's not..

Image
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
gwald
1997 Yaroze Enthusiast
1997 Yaroze Enthusiast
Posts: 256
Joined: September 18th, 2013, 8:44 am
I am a: programmer/DBA
PlayStation Model: Net Yaroze
Location: Australia
Contact:

Re: Siocons speed?

Post by gwald » January 8th, 2016, 6:46 pm

Turns out the WinME com1 didn't fully or correctly detect the VM hardware.
"Hardware version: not available", I'm guessing that's why it's so crap.
Image

But I tried testing if it detects USBs, and even with the PCI USB HW undetected, it can still register and use simple USB devices like a USB mouse and twin USB joypads.. both tested working, but a cheap USB webcam, didn't.

So I'm hoping a cheap USB to serial port would go through and work, that would great.
If not, then I'm looking for old HW, because the gdb doesn't work on winXP :(
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest